miércoles, 9 de abril de 2014

Comunicat de la Plataforma en defensa de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública davant els fets posteriors a la vaga.

Davant la vaga d’estudiants del dia 27 de març, la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública (CCOO, UGT, STEPV-iv, CGT, FEU i SEPC emet el comunicat següent:

La situació de la Universitat Pública ha empitjorat molt des que van començar les polítiques de retallades. I açò ha comportat que els estudiants de famílies treballadores tinguen cada vegada més difícil accedir a la Universitat i acabar els seus estudis. L’augment de les taxes, la reducció de les beques i les retallades en totes les dotaciones impliquen, per a molts estudiants, barreres infranquejables que els exclouen de la Universitat.

Per això, és legítim que es mobilitzen, s’organitzen i protesten. I, per això, és fonamental que es regule un procediment que normalitze el dret a vaga per als estudiants. Un dret a la vaga que ha de ser una forma efectiva de canalitzar el descontent i les reivindicacions dels alumnes, no un procediment burocràtic tan complex que convertisca aquest dret en una cosa inútil, ni un dret a vaga tan “restrictiu” que s’acabe convertint en dret a “demanar permís”

Davant el buit normatiu, els estudiants organitzen les seues vagues com poden, com va ocórrer dijous passat, sense que es registrara cap incident ni cap desperfecte. Per tant, rebutgem les amenaces que van aparèixer en premsa com ara obrir expedient, multar o expulsar els estudiants que van participar en la vaga; i qualifiquem aquesta mesura com excessiva i injustificada, en una jornada de mobilització que no va registrar altercats.
Lluitar i pressionar no és ser violent, d’aquesta manera s’han conquistat tots els drets dels quals ara gaudim. Denunciem la campanya de criminalització cap a la lluita, que no solament busca ampliar el marc repressiu, sinó que també invisibiliza el més important del conflicte i és que dijous passat els estudiants es van posicionar en contra de les pujades de taxes, la retallada en les beques i a favor de tenir, de debò, reconegut el dret a vaga.