miércoles, 2 de marzo de 2016

Petició al Rector de la UA, Manuel Palomar

Aquesta petició és la que vam fer al RectorUA Manuel Palomar, on l'animem a recolzar a les estudiants combatives i estar al costat de totes les estudiants universitàries i no al costat dels poders econòmics que volen decidir el futur de la Universitat d'Alacant:

"Bona vesprada senyor Palomar, ens dirigim a vosté en nom del Front Estudiantil Universitari per comunicar-li la convocatòria de vaga que secundarà el moviment estudiantil de la Universitat d'Alacant aquest dijous dia 3 de març al marc de la convocatòria estatal convocada pel Frente de Estudiantes.
Com vosté bé sap, i ja li hem traslladat en incomptables ocasions, des del moviment estudiantil ens neguem rotundament i creguem inacceptable l’elitització i mercantilització que està sofrint la nostra Universitat. Un procés que ja s’ha saldat, com ens informava El Información el 31 d’aquest últim Agost amb l’expulsió de més de 3000 estudiants els darrers tres anys. Estudiants que han deixat de créixer acadèmicament al seu campus per l’encariment desorbitat de les taxes i la nul·la resposta i l’inexistent compromís de vosté i el seu equip per aturar-ho.
A les anteriors convocatòries de mobilització ja exigirem que complira la paraula donada a la comunitat educativa i fes ús de la facultat que atorga el Real Decret 43/2015 (decret pel qual es regula la reforma educativa del 3+2) per no aplicar-lo a la seua Universitat i cap canvi hem rebut. No obstant però, innumerables són les declaracions via premsa on si s’ha posicionat en contra i inclús la qualificada de ser "una convergencia hacia Alemania, por imperativo de la Troika –Comisión Europea (CE), Banco Central Europeo (BCE) y Fondo Monetario Internacional (FMI) –" que provocaria, amb paraules seues, "desigualdades en el acceso a la Educación y, sobre todo, a la especialización" (Información, 08.02.2015) i seguim sense saber si al termini de la moratòria, curs 2016-2017, s’aplicarà. 
Com bé recordava l'any 2012 el seu rètol de campanya electoral on es proposava com a possible rector, com ben aviat tornarà a ocórrer el 2 de maig, treballarem per “la universitat que ens uneix”. Les dades parlen per elles mateixes respecte a aquest propòsit senyor Rector. Els i les estudiants no podem esperar a saber si l’any que ve podrem costejar-nos la Universitat, no podem ni pensem permetre que el nostre futur estiga en mans dels interessos electoralistes i empresarials.

Per tot açò exigim que deixe de girar-li l’esquena a l’estudiantat i l’instem a què ens done el compromís ferm de no aplicar el Real Decret a la nostra Universitat per tal de desconvocar la vaga programada.
Salutacions,

Front Estudiantil Universitari

Mobilització, Dignitat i lluita!

No hay comentarios:

Publicar un comentario